23. окторбар 2018.

Нови Сад ће бити домаћин још једне значајне манифестације а овог пута реч је СЕЕ-ИТ самиту који ће се одржати на Новосадском сајму од 7. до 9. новембра 2018. године. Значајан део програма посвећен је младим предузетницима и стартапима који ће бити организован у Стартап павиљону у партнерству са Ресенва и Србија стартап организацијом. У оквиру тог програма, тренутно је у току и објављен позив за стартапе да се пријаве на такмичење Стартап Србија и Будућност агро бизниса, којим поводом је одржан и Инфо дан у Салону у Радничкој за све заинтересоване да се пријаве на такмичење и укључе у програм Стартап павиљона.

Председница Србија стартап организације, Татјана Калезић, представила је СЕЕ-ИТ самит као догађај који се састоји од неколико програмских целина:

  • Сајамског наступа ИТ и других компанија из области Информационих технологија, телекомуникација и иновација и ИоТ
  • Конференција и радионица и
  • Стартап павиљона

Оваквим програмом СЕЕ-ИТ самит ће у тродневним догађајима постати пословно-едукативни полигон са посебном шансом за промоцију и истицање младих предузетника за које је у Стартап павиљону обезбеђена серија бесплатних могућности:

  • Излагачки простор на Стартап павиљону
  • Програм панела и радионица за стартапе
  • Б2Б састанци
  • Такмичење у технолошким и агро иновацијама

Ово је изузетна прилика за стартапе и младе предузетнике да постану део излагача и пословне заједнице и пријаве се да обезбеде свој сајамски простор на Стартап павиљону, одакле ће лако бити у прилици да прате све програме самита, да организују и закажу пословне састанке и презентују своје пословне услуге и производе.

На Инфо дану, посебна пажња посвећена је правилима за учешће на такмичењу за стартапе, јер ће финалисти бити позвани на додатне припреме и добити прилику да своје стартапе представе на Главној бини и боре се за вредне новчане и друге награде. Пријаве су отворене до 29. октобра за све иновативне пословне подухвате који желе да се представе пред домаћим и иностраним потенцијалним инвеститорима и пословним партнерима. Алксандра Каран, менаџер Србија стартапа је објаснила правила у вези са “Будућност агро бизниса” такмичењем, као и да победник у овој категорији поред новчане награде осваја и пласман на светско финале које ће се одржати у Грчкој.

Финале такмичења одржаће се другог дана СЕЕ-ИТ самита, 8. новемра, с почетком у 10 часова за технолошке стартапе и у 14 часова за агро стартапе.

Видимо се у Новом Саду.