“Noć sporta” je projekat koji promoviše sportsku kulturu i industriju sporta i želi da utiče na dostupnost i održivost sporta.”, izjavila je za Serbia Start Up Tatjana Kalezić, autorka i osnivač projekta “Noć sporta”.

Organizatori projekta “Noć sporta” su Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Fondacija sporta mladih i Serbia Start Up organizacija sa partnerima.

Tatjana Kalezić kaže da je ideja projekta “Noć sporta” nastala kao rezultat Tribine “Preduzetništvo u sportu” koju su organizovali Serbia Start Up i Fondacija sporta mladih na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, 11. juna 2016. godine.

“Na tribini “Preduzetništvo u sportu” doneti su brojni zaključci, među kojima su identifikovanje veoma sličnih problema u vezi sa preduzetništvom u sektoru sporta i kreativnih industrija s jedne strane, dok su s druge strane prepoznate velike mogućnosti za njihovu saradnju. Prvi srodni sektori kreativnih industrija su sektor turizma i sporta te je rađanje projekta “Noć sporta” usledilo prirodno iz povezivanja i saradnje ovih sektora.”, kaže Kalezić.

“Noć sporta” će se održati 23. septembra 2017. godine u sportskim centrima i objektima sporta koji se prijave da žele da organizuju Noć sporta. Sportski objekti će otvoriti vrata za građane i organizovati brojne programe u oblasti sporta, zabave i kulture.

Tatjana Kalezić je poslovni konsultant za strateško planiranje i razvoj proizvoda, startap mentor i međunarodni spiker, autor je brojnih projekata i programa akceleracije preduzetnika kroz koje je osnovano preko 30 firmi koje su promovisane kod nas i u svetu i smatra da je najbolja polazna osnova za nove inicijative da se utvrde postojeći resursi i kapaciteti a zatim planski maksimizira njihova iskorišćenost. “Želimo da sportski centri i objekti sporta vrate staru slavu i postanu mesta okupljanja i promocije novih trendova u sportu i sportskoj kulturi i da projekat “Noć sporta” probudi iskru sportskog festivala koji će promovisati vrednosti sporta, razne vidove sporta, tradicionalne, rekreativne, zabavne, ekstremne, digitalne kao i edukaciju, zdravlje i nauku u sportu”, rekla je Tatjana.

Očekuje se da će “Noć sporta” privući veliki broj mladih, građana i građanki, pripadnika starije populacje, profesionalnih i rekreativnih sportista i u poseban fokus staviti značaj koji sportski radnici imaju za razvoj sporta, a Tatjana Kalezić dodaje: “Noć sporta” će doprineti boljoj opštoj informisanosti i mogućnostima za bavljenje sportom pripadnika svih starosnih uzrasta a ujedno će ukazati na nove pravce i trendove u sportu, zabavi i rekreaciji, ekstremnim sportovima, nauci, digitalizaciji i tehnološkim dostignućima, novim materijalima, nauci i inovacijama u sportu, turizmu i srodnim delatnostima, i kao takav, sigurno će izazvati interesovanje i drugih zemalja, različitih institucija kao i medija”.

“Noć sporta” ili na engleskom “Sports Night” je projekat koji će doprineti i promociji Srbije i grada Novog Sada i istaći njegovu kulturnu i sportsku istoriju i perspektive razvoja. Vidimo se 23. septembra”, istakla je za kraj Kalezić.