Будућност агро бизниса (Future Agro Challenge-FAC) је глобално такмичење које промовише иновације и стартапе у области исхране и агро бизниса из целог света.

FAC такмичење помаже предузетницима да започну или развију пословање и освоје нова тржишта. Глобално финале се организује као истакнути догађај у оквиру Global Entrepreneurship Congress (GEC), највећег предузетничког догашаја на свету, који окупља учеснике из преко 160 земаља, иноваторе, предузетнике и менторе, а одржаће се у Турској у марту 2017. године.

Такмичење подржава агро визионаре, стартапе, фармере, произвођаче и дистрибутере из различитих земаља света. Најбоља решења биће изабрана да се такмиче на светском финалу за титулу “Најбоља агро бизнис иновација 2017 године”.

Za globalno finale mogu se kandidovati nacionalni pobednici zemalja iz celog sveta.

Категорије такмичења су: агро технологије, агрокултура, агро производња и процеси, исхрана и здравље, биотехнологије, био горива, одрживе праксе, роботика и прецизна механика, агро логистика, приходи фарме, еудкација, агро туризам, безбедност и здравље и индустријски дизајн и амбалажа.

Посебно ће се вредновати идеје које покажу високе етичке стандарде у погледу добробити и ненасиља према људима, животињама и природном окружењу. 

На такмичење могу да се пријаве појединци, тимови, стартапи, предузетници или комапније које имају нова решења, производе или процесе.

Такмичари који желе да се пријаве треба да пошаљу пријаву у виду презентације од десет слајдова.

Рок за пријаву је Rok za prijavu je 15. новембар 2017. године.

Пољопривреда је традиционално видећа индустрија у Републици Србији. Око 70% укупне територије Србије (5M ha) чине пољопривредна земљишта од чега је 4.2M ha обрадивих површина, док је 30% земљишта под шумама. Пољопривредна и прехрамбена индустрија сварају више од 40% бруто друштвеног производа Србије.

Информације у вези са такмичењем погледајте на сајту http://facagro.com