Ažurirano 15. 10.2016.

29.10.2016.

logo12

Future Agro Challenge (FAC) je globalno takmičenje koje promoviše inovacije i startape u oblasti ishrane i agro biznisa iz svih krajeva sveta.

FAC je događaj koji pomaže preduzetnicima da započnu ili razviju poslovanje i osvoje nova tržišta. Globalno finale FAC je istaknuti događaj u okviru Global Entrepreneurship Congress (GEC), najvećeg preduzetničkog događaja na svetu. GEC okuplja učesnike iz preko 160 zemalja sveta, inovatore, preduzetnike i mentore, a održaće se u Johanesburgu, Južna Afrika, u martu 2017. godine.

Ne postoji jedinstveno rešenje za veoma kompleksne globalne probleme ishrane čovečanstva. Predviđa se da će se broj ljudi na zemlji do 2050. godine povećati na preko 9 biliona. FAC želi da poveže znanja i različita iskustva nacija iz celog sveta i udruži njihove nove pristupe u rešavanju i prevazilaženju problema sa kojima se suočava današnja poljoprivredna proizvodnja. Iako se inovacije stvaraju u različitim regionima sveta, pojedinci i vizionari se često osećaju nemoćno i obeshrabreno pred ozbiljnim i kompleksnim globalnim problemima.

Verujemo da dobra rešenja za globalne izazove ne moraju biti jako komplikovana rešenja. FAC podržava agro vizionare, startape, farmere, proizvođače i distributere iz različitih zemalja sveta. Najbolja rešenja biće izabrana da se takmiče na svetskom finalu za titulu “Najbolja agro biznis inovacija 2016 godine”.

Za globalno finale mogu se kandidovati nacionalni pobednici zemalja iz celog sveta.

Nacionalno finale Srbije će se održati 18. novembra 2016. godine u Novom Sadu.

Kategorije takmičenja su: agro tehnologije, agrokultura, proizvodnja i procesi, ishrana i zdravlje, biotehnologije, bio goriva, održive prakse, robotika i precizna mehanika, agro logistika, prihodi farme, edukacija, agro turizam, bezbednost i zdravlje i ambalaža.

Posebno će se vrednovati ideje koje pokažu visoke etičke standarde u pogledu dobrobiti i nenasilja prema ljudima, životinjama i prirodnom okruženju.

Na takmičenje mogu da se prijave pojedinci, timovi, startapi, preduzetnici ili komapnije koji imaju nova rešenja, proizvode ili procese.

Svi zainteresovani treba da pošalju PRIJAVU ZA FUTURE AGRO CHALLENGE.

U prijavi se nalazi i Vodič za takmičare sa detaljnim uputstvima.

Rok za prijavu je 14. novembar 2016. godine do 23:59h.

Poljoprivreda je tradicionalno vodeća industrija u Republici Srbiji. Oko 70% ukupne teritorije Srbije (5M ha) čine poljoprivredna zemljišta od čega je 4.2M ha obradivih površina, dok je 30% zemljišta pod šumama. Poljoprivredna i prehrambena industrija stvaraju više od 40% BDP Srbije.

Šta nakon takmičenja?
Kvalifikacije i profesionalna podrška za pripremu za svetsko finale u Johanesburgu.
Profesionalni biznis blan za ženu preduzetnicu – Garancijski Fond Vojvodine
IT tehnologije u poljoprivredi trening – Moja bašta

Sve informacije i novosti pratite preko web sajta organizatora Serbia Start Up  ili Facebook stranice.

Pogledajte info video o Future Agro Challenge.