Nakon osvojenog prvog mesta na nacionalnom finalu takmičenja u agro biznisu, koje je održano krajem prethodne godine, 18. novembra 2016. u Novom Sadu za vreme Global Enterpreneurship Week (GEW), Lazar Jovanović se plasirao na svetsko finale takmičenja za startape i preduzetnike “Future Agro Challenge”.

Glasaj za Lazara i Smart Watering tim! U toku je #FACAgripreneurs on-line zagrevanje i borba preduzetnika iz celog sveta pred svetsko finale u agro biznisu! Glasajte za Lazara i pomozite mu da što većim brojem glasova skrene pažnju svetskog žirija: http://bit.ly/2lCgfmE

“Ponosni smo na naše mlade talente i želimo da što veći broj mladih, kreativnih ljudi iskoristi mogućnost da preko naših nacionalnih takmičenja učestvuje na svetskim partnerskim događajima kao što su Future Agro Challenge ili Creative Business Cup. Iako je još uvek student, Lazar je već i preduzetnik a takvih primera je sve više, i oni zaslužuju našu punu pažnju i podršku”, rekla je Tatjana Kalezić, direktorka Serbia Start Up.

Future Agro Challenge (FAC) je svetski šampionat u preduzetništvu i ubraja se u najveća svetska takmičenja koja podržavaju i podstiču inovacije iz oblasti agrobiznisa i poljoprivrede. Na stotine agro startapova, vizionara, proizvođača i stručnjaka sa svih kontintinenata, na FAC izlaže svoje inovativne ideje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i agrotehnologija. FAC je zapravo centralni događaj  Global Entrepreneurship Congress (GEC) čija je tradicija da se svake godine održava u drugoj zemlji.

Kao pobednički tim nacionalnog finala Future Agro Challenge Srbija 2016, tim Smart Watering je dobio šansu da, u konkurenciji od 50 zemalja, predstavi svoj biznis koncept za daljinsko navodnjavanje na svetskom finalu takmičenja FAC koje će se ove godine održati od 12. do 15. marta u glavnom gradu Južnoafričke Republike, Johanesburgu.

Lazar Jovanović s ponosom kaže: “Naš tim je dobio šansu da Smart Watering ideju prezentuje svetskoj javnosti i potencijalnim partnerima i investitorima na takmičenju za najbolji startap iz oblasti poljoprivrede. Daćemo sve od sebe da se plasiramo u top 8 super finalista i izborimo se za glavnu nagradu i svetskog pobednika FAC 2017.”

“Podrška najboljih kompanija iz Srbije kao što su Schneider Electric DMS NS iz Novog Sada, Delta Agrar iz Beograda i Energomont iz Subotice, koje su omogućile da Lazar i Smart Watering tim učestvuju na svetkom finalu, je jasan pokazatelj i pozitivan primer da korporacije prepoznaju potencijal i energiju mladih preduzentika, da razumeju koliko je važno da učestvuju na ovakvim međunarodnim događajima i da su spremne da im pomognu na samom početku razvoja, i ovim putem im se zahvaljujem u ime Serbia Start Up organizacije”, naglasila je Tatjana.

Ono što je još važnije, nakon povratka iz Johanesbuga, Lazara očekuju i nove poslovne mogućnosti sa ovim uspešnim kompanijama na projektima koji su u vezi sa automatizacijom i unapređenjem sistema za navodnjavanje kao što su na primer, zasadi kompanije Delta Agrar i drugi.

Ne zaboravi da glasaš za Lazara i Smart Watering tim ovde: http://bit.ly/2lCgfmE