Novi Sad, 26. Jun 2016.

Treća međunarodna konferencija kreativnih industrija – “Preduzetništvo u kreativnim industrijama i srodnim industrijama turizma, sporta i rekreacije”

Peduzetništvo u kreativnim industrijama i srodnim industrijama turizma, sporta i rekreacije je ključna tema ovogodišnje “Creative Summer Sessions 2016” konferencije i poslovnih susreta. Konferenciju organizuju Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons, Serbia Start Up i Fondacija sporta mladih sa partnerima.

Treća međunarodna konferencija kreativnih industrija “Creative Summer Sessions 2016” će se održati u utorak 5. Jula, s početkom u 9 časova, u Novom Sadu, Brod Zeppelin, Kej žrtava racije/Sunčani kej bb.

Teme konferencije su preduzetništvo u kreativnim industrijama i srodnim industrijama turizma, sporta i rekreacije, kreativan grad – pametan grad, značaj kandidature grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i pretpostavke za očuvanje i revitalizaciju industrijskog i motornog nasleđa.

Specijalni gost konferencije je David Parrish iz Velike Britanije, autor knjige T-shirts and Suits, jedne od prvih knjiga iz oblasti kreativnog preduzetništva. Na konferenciji će učestvovati i drugi međunarodni i domaći stručnjaci i preduzetnici iz Italije, Mađarske, Austrije, Švajcarske, Slovenije i Hrvatske.

U okviru konferencije održaće se Nacionalno finale takmičenja za kreativne industrije “Creative Business Cup Srbija 2016” i proglašenje pobednika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu u Danskoj. Preduzetnici i startapi će se za finale pripremati na dvodnevnim radionicama “Accelerating Creative Entrepreneurs”, 4-5. Jula, koje će, pored g-dina Parrisha, voditi Daniel Boehi, Dario Mazzella, Gerhard Sabathiel, Bojan Popić, Aldin Čelović, Milan Dobrota i drugi.

Za posetioce Novog Sada i Youth Faira biće otvoren Serbia Start Up štand u centru grada na kojem će oni koji planiraju da započnu svoj posao, moći da osvoje vredne nagrade.

Konferenciju organizuju Serbia Start Up, Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons i Fondacija sporta mladih sa partnerima.

Detaljan program konferencije i sve informacije nalaze se na sajtu: www.serbiastartup.rs

Za dodatne informacije možete se obratiti preko emaila info@serbiastartup. rs ili telefona +381 69 3676320