Founder Institute, najveći globalni trening program namenjen razvoju preduzetnika koji osnivaju kompanije, ušao je u završnu fazu pred početak zimskog semstra u Beogradu.

U poslednjih nekoliko nedelja primili smo puno pozitivnih povratnih informacija i zainteresovali mnoge startup kompanije i preduzetnike da podrže osnivanje Founder Institute-a u Beogradu. Uz to, neki od izuzetnihih preduzetnika iz oblasti inovacija i tehnologije, kao što su Nađa Jokanović, Vlada Nikolić, David Schoch i drugi, pridružili su nam se kao mentori Founder Institute-a da svojim znanjem i iskustvom pomognu novim preduzetnicima da osnuju svoje kompanije i razviju posao na lokalnom i međunarodnom nivou. Preko 300 ljudi je prisustvovalo informativnim radionicama o Founder Institute-u u Beogradu, a broj prijavljenih koji žele da pohađaju program je već prešao polovinu od planiranog broja polaznika za zimski semestar, rekla nam je Tanja Kalezić, ko-direktorka Founder Institute-a u Beogradu.

Na sledećem druženju očekuju vas Sava Marković osnivač kompanije Myskin i Uroš Banješević osnivač MadHead koji će podeliti svoja iskustva i ukazati na izazove koji vas očekuju na početku preduzetničkog puta, a kasnije će vam kao mentori Founder Institute-a pomagati da osnujete i razvijete svoju kompaniju.

Svi zainteresovani koji žele da prisustvuju ovom događaju koji će se održati u sredu 04. novembra 2015. sa početkom u 18:30 časova (registracija od 18:00) u Ustanovi kulture Palilula, Mitropolita Petra 8, Beograd, mogu se prijaviti i rezerviasti besplatne karte putem linka: Prijava i rezervacija karte.

Takođe, drago nam je da se lista lokalnih i globalnih mentora koji nas podržavaju u nameri da startujemo program Founder Institute-a u Beogradu stalno proširuje. Ponosni smo što možemo da kažemo da se na listi vrhunskih preduzetnika koji će biti mentori na programu, nalaze sledaća imena: Founder Institute Belgrade Mentors.

Program je struktuiran po temama koje korak-po-korak vode ka osnivanju firme uz podršku i pomoć mentora koji će stručnim mišljenjem i podrškom pomagati polaznicima u Beogradu da osnuju sopstvene kompanije. Pored toga, punu podršku polaznici će imati i od direktora Founder Institute-a u Beogradu gospodina Daniela Boehija, Aleksandra Bijelića i Milana Dobrote.

Sve češće nam se javljaju i preduzetnici koji su osnovali kompanije kroz program Founder Institute-a u nekom od gradova širom sveta koji žele da pomognu pokretanje programa Founder Institute-a u Beogradu. Tako smo stupili u kontakt sa Aleksandrom Vukašinovićem koji je osnovao firmu Emozio u Founder Institute-u u Njujorku i uspešno je razvija. Sa Aleksandrom ćemo se družiti u narednim nedeljama a nove informacije čitaoci mogu pratiti preko Facebook stranice: Temelj tvog budućeg biznisa.

Razgovor vodila: Dunja Petrović